Minilening

Een minilening is een kleine lening van een laag bedrag, vaak onder de duizend euro. Een minilening betaal je meestal terug binnen een maand. De kosten van deze populaire lening zijn relatief hoog, maar de minilening is wel makkelijk om af te sluiten. Je hebt meestal niet veel inkomen nodig om een minilening te krijgen en je hoeft ook niet echt veel bewijsstukken op te sturen om de lening te krijgen.

Snel geld lenen

De minilening is een favoriete lening voor mensen die snel geld willen lenen, bijvoorbeeld om snel een achterstallige rekening te betalen of omdat het geld op is en men toch wilt eten. Het zijn vooral mensen die schulden hebben en bijvoorbeeld te lang rood staan. Veel mensen die een minilening afsluiten, laten dit niet bij een keer maar doen het vaak 3 keer.

Soms gebruiken mensen de lening ook om snel iets te kopen dat bijvoorbeeld in huis stuk is gegaan of om iets te kopen terwijl ze het geld nog niet hebben. Er zijn echter minder mensen die de lening gebruiken om iets nieuws te kopen dan mensen die de lening gebruiken voor een achterstallige betaling of om gewoon rond te komen “tot het einde van de maand”.

De lening is echter niet goedkoop. Vaak beseffen veel mensen niet hoeveel ze werkelijk terug moeten betalen na 2 of 4 weken. Vooral als mensen geld lenen omdat ze al in de schulden zitten, dan is deze lening geen slimme keuze. Vaak leidt de lening dan juist tot hogere schulden. Het is dan ook af te raden om een minilening af te sluiten.

Minilening zonder bkr

De minilening is bovendien populair omdat de meeste kredietverleners geen kredietcheck doen bij het BKR. Het is dus een vorm van geld lenen zonder bkr. Daarmee is een minilening een makkelijke lening om aan te vragen. De minilening zonder bkr is net als de minilening zonder papierwerk een erg populaire kredietvorm.

Er zijn niet bijster veel aanbieders van de minilening zonder bkr in Nederland. Er waren er wel wat meer, maar sinds een nieuwe wet uit 2011 en handhaving van de wet zijn er veel minder minilening aanbieders. Er zijn er slechts twee echte aanbieders die beiden vanuit het buitenland opereren. Een vanuit Malta, en de ander vanuit Engeland.

Minilening aanvragen

Het aanvragen van een minilening kost meestal niet meer dan 5 minuten en is vrijblijvend. Soms krijg je nog een e-mail met een verzoek tot aanvullende informatie.Aanvragen is vrijblijvend, maar de lening is verleidelijk. Let dan ook goed op waar je mee begint en wees je bewust van de kosten en risico’s van de minilening.