Snel geld lenen

Er zijn momenten in het leven dat mensen snel geld nodig hebben. Een van de manieren om dan aan snel geld te komen is om dit te lenen. Wat zijn in dat geval de beschikbare opties om snel geld te lenen?

Snel geld lenen aanbieders

Doorgaans ben je bij de kredietgevers wel even bezig voordat je het geld op je rekening heb staan. Ze willen eerst controleren of je wel kredietwaardig bent. Heb je voldoende inkomsten? Heb je vorige leningen op tijd terugbetaald en heb je geen andere achterstallige betaling? En hoeveel kan je lenen?

Dat zijn vragen waar veel kredietverstrekkers wel even mee bezig zijn voordat je een contract krijgt en het geld op je rekening gestort hebt gekregen. En vaak is dit ook geen enkel probleem. Want veel mensen hebben niet direct het geld nodig. Ze hebben het geld nodig bijvoorbeeld voor een verbouwing of om iets duurs te kopen en dat kan meestal wel een paar dagen of een week wachten.

Snel geld lenen bij je bank

Het snelst werkt het aanvragen van een lening wel via je eigen bank. Die hebben meestal wel al je gegevens binnen handbereik. Ze weten hoeveel geld er elke maand binnenkomt. Meestal hoef je dan geen extra bewijzen te leveren en een lening kan snel geregeld zijn. Daarnaast kan je een snelle lening vaak ook wel regelen via je Creditkaart.

Dan zijn er ook andere aanbieders waar je terecht kan en bij wie een lening vaak wel binnen een dag geregeld kan zijn. Online zijn er meerdere aanbieders te vinden. Ze zullen vaak snel en efficient met je aanvraag omgaan omdat ze graag klanten van andere banken afsnoepen.

Snelle geldleningen

Om snel geld te lenen kan je een doorlopend krediet aanvragen maar ook een persoonlijk lening. Die laatste lening kent een vaste rente en vaste aflossingsperioden, en dus heb je meer zekerheid. Maar je kan vaak niet boetevrij vervroegd of in een keer aflossen als je afwilt van de lening.

Het doorlopend krediet is een andere soort lening: je kan net zoveel en net zo vaak geld lenen als je wilt, tot je aan het afgesproken plafond zit. Je kan dus 5000 euro als plafond afspreken, maar slechts 500 euro lenen. Aflossen doe je bij een doorlopend krediet maandelijks. Het minimum bedrag is vaak een klein percentage van het bedrag dat je hebt geleend.

Je kan overigens het afgeloste deel ook weer opnemen. De rente is variabel, en kan dus stijgen, maar je kan de lening wel in een keer aflossen. Je kan dus makkelijk overstappen naar een andere kredietgever. De rente van een doorlopend krediet is meestal wel lager dan die van een persoonlijke lening.

Meer opties snel geld lenen

Wil je snel geld lenen, dan zijn er overigens ook nog andere opties mogelijk. Zoals rood staan aanvragen bij een bank. Of geld opnemen met je creditkaart. Er is daarnaast ook een lening als je snel een klein bedrag wilt lenen. Dit zijn minileningen.

Maar voor deze leningen zijn de relatieve kosten wel een stuk hoger, soms wel tot 30% van de prijs van de lening. Wil je bijvoorbeeld 200 euro lenen, dan betaal je zo 30 tot 40 euro aan kosten. Deze leningen zijn er wel speciaal voor gemaakt dat je snel geld op je rekening gestort krijgt.