Doorlopend krediet oversluiten

Veel mensen hebben een duur doorlopend krediet, vaak zonder het te weten. Overstappen op een goedkopere lening geeft direct resultaat; dankzij lagere kosten per maand. Een doorlopend krediet oversluiten kost je meestal niets, want je mag de lening in een keer aflossen. Daarom kiezen veel consumenten die reeds een doorlopend krediet hebben ervoor om over te stappen naar een andere kredietverlener.

Je vindt vrij snel doorlopend krediet van 5 tot 6 procent rente per maand. Dit terwijl de meeste kredietverleners een krediet aanbieden van rond de 8 tot maar liefst 12 procent. Veel mensen hebben bijvoorbeeld een doorlopend krediet bij hun eigen bank of creditkaartmaatschappij terwijl dit vaak de duurste doorlopend kredieten zijn!

Er zijn veel nieuwe aanbieders op de Nederlandse markt die veel goedkopere doorlopend krediet aanbieden. Bovendien is de rente van het doorlopend krediet zeer sterk gedaald de afgelopen jaren. Daarnaast hoeft het niet veel moeite te kosten om snel over te stappen en je doorlopend krediet over te sluiten. De meeste aanbieders van doorlopend krediet doen het meeste papierwerk voor jou. Je hoeft vaak alleen een handtekening te plaatsen.

Sommige mensen hebben zelfs meerdere kredieten lopen bij verschillende aanbieders. Meestal gebeurt dat uit luiheid, mensen zijn namelijk vaak van “ja doe maar” in plaats van eerst even onderzoeken. Of sommigen weten niet eens dat een doorlopend krediet ook bij andere aanbieders kan, en veelal goedkoper. Of ze denken dat ze het doorlopend krediet toch wel weer snel kunnen aflossen. Of ze weten niet eens dat de lening die zij hebben bekend staat onder de naam doorlopend krediet.

Maar let wel op voor je weer meer geld gaat lenen. Het is goed om alle lopende contracten te bestuderen, en een financieel plaatje te maken. Wat zijn de maandlasten? Hoeveel kan je dragen? Gaat het nieuwe doorlopend krediet ook echt goedkoper zijn en meer geld opleveren?

Laat je adviseren bovendien. Want er zit wel een risico vast aan het doorlopend krediet, en dat is de variabele rente. De rente van het doorlopend krediet kan elk jaar weer anders zijn. Dit is het voornaamste verschil met een aflopend krediet zoals de persoonlijke lening. Die leningen kennen een vast rentepercentage. Het kan dus zijn dat t.z.t de rente van het doorlopend krediet weer omhoog gaat.

Maar wat je ook doet, laat het er niet bij zitten, want als je een dure doorlopend krediet hebt, en dat geldt voor veruit de meeste consumenten, dan kost je dit elke maand meer geld dan echt nodig is. Een doorlopend krediet oversluiten levert je vaak meer geld op, want je zal direct geld besparen.