Geld lenen met negatieve BKR registratie

Heeft u een negatieve BKR registratie en u wilt geld lenen met bkr? Er zijn speciale kredietbanken in Nederland waar je geld kan lenen met een laag inkomen, met een uitkering en een negatieve krediet registratie bij het BKR. Hier kunt u ook terecht voor een lening als commerciële banken je de deur wijzen, om wat voor reden dan ook. Een aantal van deze gemeentelijke kredietbanken biedt zelfs een doorlopend krediet aan. De persoonlijke lening kunt u bij al deze sociale banken aanvragen.

Lening aanvragen met negatieve BKR

Behalve bij de gemeentelijke sociale banken kunt u bij onderstaande kredietverleners ook een lening aanvragen met negatieve BKR registratie zolang u maar op dit moment geen achterstandsmelding heeft bij het BKR. Heeft u op dit moment nog altijd een achterstandsmelding bij het BKR dan kunt u een lening bij een bank eigenlijk gewoon vergeten. Een van die aanbieders waar u wel terecht kunt is Kredietspotter.

Er zijn daarnaast ook minileningen met bkr beschikbaar, maar deze hebben een korte looptijd en u kunt ook niet zoveel lenen. Bovendien kosten ze meer.

Sociale lening aanvragen

Kunt u niet terecht bij 1 van de bovenstaande aanbieders, dan kunt u dus ook eventueel terecht bij de sociale kredietbank. Er zijn wel speciale regels voor wie een lening mag aanvragen bij een van de sociale kredietbanken in Nederland. Deze regels zijn heel duidelijk opgesteld. U moet namelijk voldoen aan 1 van deze voorwaarden:

  • U loopt volgens het BKR achter met het terugbetalen van een lening.
  • Uw inkomen is lager dan 130% van het bruto minimumloon.
  • U heeft schulden.
  • U bent een lening geweigerd vanwege uw leeftijd of omdat u geen borgstelling kunt aanbieden.
  • U heeft een tijdelijke verblijfsvergunning.

Sociale kredietbanken in heel Nederland

Deze speciale kredietbanken zijn er in heel Nederland, maar hebben vaak een andere naam. Een van de meest bekende kredietbank is de GKB, die toegankelijk is voor mensen in de provincies Drenthe, Overijssel, Groningen en Flevoland. Verrassend genoeg is het doorlopend krediet of de persoonlijke lening van de GKB niet eens zo heel goedkoop. Vergeleken met gewone banken in Nederland zoals de Rabobank en de ING valt het nog mee (want deze banken zijn ook duur). Maar ze zijn wel erg duur als we de rente vergelijken met die van aanbieders van goedkopere doorlopend kredieten.

Bedrag in euro’sRentepercentage
VanTot en met
500149913
1500249912
250044999,4
450074999,1
7500124997,8
12500249997,6
25000en hoger6,9

Bij de kredietbank van de gemeente Amsterdam krijg je overigens nog wel een flinke korting bij het afsluiten van een sociale lening. Je betaalt dan 5,5 procent rente. Dat is wel goedkoop te noemen. Maar deze korting geldt alleen als je een uitkering hebt of een laag inkomen. Bovendien gaat het hier om een aflopend krediet. Je lost dus elke maand een vast bedrag af tot de lening afgelost is.

Tegelijkertijd kan je je ook afvragen waarom een gemeentelijke kredietbank een doorlopend krediet afgeeft. Een doorlopend krediet is in feite een relatief makkelijke manier voor mensen om op de pof te leven; om altijd een redelijk groot bedrag achter de hand te hebben. De meeste mensen die bij de sociale banken komen wil je echter eerder van een lening afhelpen dan dat ze altijd in de schulden zitten. Een sociale lening kan zeker daarbij helpen, maar kies dan voor een persoonlijke lening.

Geld lenen met bkr registratie

Dit laatste geldt vooral voor veel personen met een negatieve bkr registratie. De GKB geeft iemand met schulden en een betalingsachterstand dan ook niet zomaar een doorlopend krediet. U moet een goede reden hebben en een goed bestemmingsdoel voor uw lening. Vaak wordt er tijdens een intakegesprek ook gekeken naar wat de andere mogelijkheden zijn. Zoals een saneringslening in combinatie met budgetbeheer, indien u bijvoorbeeld geld wilt lenen voor het aflossen van schulden.

Aan de andere kant kan het ook best zijn dat iemand zonder schulden maar met een laag inkomen, bijvoorbeeld met een uitkering, ook wat grotere aankopen wilt doen en een groter bedrag achter de hand wil hebben. Dan kan een doorlopend krediet best leuk zijn om te hebben. En het is dan een goede overeenkomst dat er ook kredietbanken zijn die in tegenstelling tot commerciële instellingen, mensen met een laag inkomen willen helpen.

Meer informatie Doorlopend krediet

  • Een andere sociale kredietbank waar je met een laag inkomen toch een doorlopend krediet kan afsluiten is die in Arnhem. Ook de gemeente Den Haag biedt een doorlopend krediet aan.
  • Voor een overzicht van sociale banken in Nederland, klikt u op uw provincie op het kaartje op de website van socialebanken.nl
  • Zie ook de aanvullende informatie over geld lenen zonder bkr voor andere manieren van geld lenen met bkr.

Doorlopend Krediet Aanvragen

U kunt overigens ook nog altijd proberen een doorlopend krediet aan te vragen bij een van de commerciële aanbieders. Bij sommige aanbieders wordt u direct afgewezen als er maar de kleinste notitie staat bij uw BKR registraties, maar andere aanbieders willen u best helpen met de herfinanciering van uw schulden bijvoorbeeld. Zij kijken beter naar de details: waarom u een negatieve registratie heeft bij het BKR.

U kunt bij deze kredietverleners gewoon een lening aanvragen met negatieve BKR registratie zolang u maar op dit moment geen achterstandsmelding heeft bij het BKR.

Geef een reactie