Geld lenen zonder bkr

Heb je een negatieve bkr registratie dan is het niet makkelijk om geld te lenen. Toch is het mogelijk: lenen met een negatieve bkr registratie, of anders gezegd geld lenen zonder bkr. Wat zijn de mogelijkheden in het kort?

  1. Spullen in onderpand te geven bij een stadsbank,
  2. Je kan een onderhandse lening regelen met vrienden of familie,
  3. Je kan een dure minilening afsluiten
  4. Je kan aankloppen bij een sociale kredietbank.
  5. Je kan je eigen auto verkopen en deze per maand huren

Minilening

De minilening is wel het meest bekend. Maar die is ook erg duur. Er zijn niet veel aanbieders van de minilening in Nederland, je kan ze op een hand tellen. Dat komt omdat er dankzij nieuwe wetgeving niet meer zoveel te verdienen valt met minileningen. Je kan tegenwoordig alleen nog bij enkele aanbieders terecht die de wet omzeilen door minileningen aan te bieden vanuit het buitenland.

Onderpand

De makkelijkste en meest veilige manier om toch geld te lenen zonder bkr toetsing is door spullen in onderpand te doen. Dat kan heel goed bij een stadsbank van lening bijvoorbeeld. Die staan in Amsterdam erg bekend om de  betrouwbaarheid. Je kan ook een pandjesbaas vinden in een aantal andere steden, maar die zijn meestal wel iets duurder. Toch is dit vaak wel de meest voordelige manier van geld lenen.

Sociale banken

Daarnaast doe je er ook goed aan eens een bezoek te brengen aan een sociale kredietbank. Dat zijn speciale banken die mensen helpen met schulden. Deze banken zijn er speciaal voor mensen met weinig inkomen of als je een negatieve BKR registratie hebt. Het is niet zeker dat je bij een sociale kredietbank ook een lening krijgt, maar het is zeker de moeite waard om een bezoekje te maken. Je kan er ook een gratis cursus krijgen hoe je met geld om kan gaan.

Onderhandse lening

Daarnaast kan je natuurlijk ook vragen aan familie of vrienden voor een lening. Dan moet je natuurlijk wel opletten dat je goede afspraken maakt. Want je wilt niet dat er onenigheid ontstaat dankzij de lening en dat kan makkelijk gebeuren. Het is ook belangrijk dat je dit goed op papier zet.

Auto verpanden

Tot slot is het ook mogelijk om je auto te verpanden of te verkopen en dan je eigen auto terughuren. Dit is meestal wel een wat dure oplossing, maar als je een auto hebt en je hebt snel geld nodig dan kan dit een oplossing zijn. Je kan natuurlijk ook gewoon je auto helemaal wegdoen.