Goedkoop geld lenen

Veel mensen zijn op zoek naar de goedkoopste manieren om geld te lenen. Vergelijken is dan ook erg belangrijk. Want je wilt niet met een dure lening opgescheept zijn, terwijl je elders een veel goedkopere lening kan vinden. Maar wat voor de een goedkoop lijkt, is voor een ander weer duur.  Hoe bepaal je wat een goedkope lening is?

Met een doorlopend krediet bijvoorbeeld heb je lagere rente dan met een persoonlijke lening. Maar dit geldt niet altijd. Want ook is het best mogelijk dat de rente van het doorlopend krediet weer stijgt en dan ben je plots duurder uit. Dat kan van jaar tot jaar verschillen en als je een lening afsluit, dan weet je dit vaak niet meteen 123. Dat nieuws krijg je pas later, als het eerste jaar voorbij is, of als je in alweer in het tweede of derde jaar zit.

Weer andere mensen kijken niet eens zozeer naar de rente, voor hen is het belangrijker om te zien hoeveel je per maand kwijt bent aan de lasten. Hoe lager, hoe goedkoper geld lenen is. Het maakt dan niet zo veel uit dat  je vaak jaren bezig bent met het aflossen de lening, zolang de maandlasten maar laag zijn.

Goedkoop geld lenen is trouwens ook mogelijk voor mensen met een laag inkomen. Dan zijn er speciale kredietbanken waar mensen ook terecht kunnen voor een lening hoewel ze minder dan 130% van het minimuminkomen hebben. Niet iedereen krijgt daar een lening, maar het is wel goed mogelijk als je een goede reden hebt voor een lening.