Het Doorlopend Krediet

Het doorlopend krediet is een geldlening waarbij je tot een bepaald maximum bedrag altijd geld kan lenen. Er zijn goedkope aanbiedingen te vinden voor een doorlopend krediet, maar ook een aantal dure. Het is dan ook raadzaam om de rente goed te berekenen. Heb je een duur doorlopend krediet, dan kan je deze lening altijd nog oversluiten. Heb je een negatieve krediet registratie dan zijn er speciale mogelijkheden om een doorlopend krediet af te sluiten.

Een doorlopend krediet biedt veel gemak. Zolang je het limiet nog niet bereikt hebt, kan je namelijk altijd wat extra geld lenen als je het nodig hebt, zonder gedoe. Een nadeel is wel dat de rente kan fluctueren. Maar dat biedt ook weer een voordeel: je kan namelijk altijd de lening vervroegd aflossen, boetevrij. Je kan dus altijd nog een goedkopere lening vinden als de rente je te hoog wordt bij je bestaande kredietverlener.

Leningen zoals het doorlopend krediet zorgen voor veel gemak. Hoewel je namelijk wel elke maand een deel van je lening moet aflossen, mag je ook altijd weer bijlenen. Zit je dus onder de limiet van je doorlopend krediet, dan zal de maandelijkse betaling niet veel problemen opleveren. Toch is het ook met een doorlopend krediet altijd opletten geblazen. Want je raakt er snel aan gewend dat je veel geld achter de hand hebt. En dat kost je uiteindelijk wel extra geld.